Tutireceptek.hu fejléc

Uborkás rokfortsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 nagy kígyóuborka, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg reszelt rokfort sajt, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 1 fiola kapribogyó, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor

Elkészítés:
A vöröshagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra vágjuk és megsózzuk (nem besózzuk, csak megsózzuk!). A paradicsompaprikát apró kockákra vágjuk, a megmosott uborkát héjastul lereszeljük az ecetes uborkával együtt. A levétõl leszûrt kapribogyót apróra vágjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel, a kapribogyó levével, az összezúzott fokhagymával, a törött fekete borssal, kevés cukorral. A reszelt rokfortot és a többi összetevõt beleforgatjuk a mártásba, majd szorosan lefedve hûtõszekrényben érleljük legalább 3 órán keresztül. Pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkás marhahús tásztával » Uborkás vitaminbomba » Uborkasaláta eperrel » Uborkasaláta télire
» Uborkás turmix » Tejfölös uborkasaláta » Uborkasambal /Indonéziai/ » Parasztos uborkasaláta
» Uborkás rizssaláta » Grúz diós uborkasaláta » Uborkás raita Indiából » Uborkás-répás fejessaláta
» Uborkás sajtgolyók » Uborkás szendvics » Uborkasaláta » Savanyú uborkás raguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.