Tutireceptek.hu fejléc

Ugorj a számba recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1/2 kg borjúszelet,
só,
bors,
7 dkg pármai sonka,
8 zsályalevél,
5 dkg vaj,
1,5 dl fehérbor.

Elkészítés:
A húst 8 egyenlő nagyságú darabba vágom és enyhén kikalapálom.
Sózom és borsozom.
Fél-fél szelet pármai sonkát és egy nagy zsályalevelet teszek a hússzeletekre, felgöngyölöm és fogvájóval megtűzöm.
Egy serpenyőben felolvasztom a vaj kétharmadát és a borjúszeleteket közepes tűznél minden oldalról 3 percig sütöm.
Kiveszem a serpenyőből és melegen tartom.
Ekkor újra nagy hőfokra kapcsolok és borral eloltom a sütőzsiradékot.
Majdnem teljesen besűrítem, majd a végén hozzáadom a maradék vajat.
A húsokra öntöm és tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Illatos sültcsirke » Gundel-tokány » Tejszines gombás » Karajtekercs 2
» Friss kolbász bajor módra » Kukoricás sajtos sonkás husi » Fasírt másképp » Sajtos báránysült
» Spárgás pecsenyefalatok » Stroganoff » Tejfölös csirkemell » Tejben-vajban főtt csirkemell
» Sajtos rakott csirkemell » Baconos rakott csirke » Húsgombóc » Napsugár csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.