Tutireceptek.hu fejléc

Újburgonya meggyszósszal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
újburgonya
vöröshagyma
zöldpaprika
kevés főzőmargarin
olaj
pirospaprika,só
petrezselyemzöldje
Szószhoz:
meggy
főzőtejszín
liszt
cukor
vaníliás cukor
darabos fahéj
szekfűszeg

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítom,kockára vágom.
A főzőmargarint + az olajat lábasba teszem hozzáadom az apróra vágott v.hagymát + a z.paprikát.Megsózom kicsit ,megpárolom.
Mikor kész félre húzom ráteszem a pirospaprikát,rádobom a krumplit,összekeverem, kevés vízzel felengedem.
Mikor megpuhult a burgonya ráteszem az apróra vágott petrezselyem zöldet.

Szósz: A meggyet megfőzöm a cukorral,v.cukorral,,fahéjjal,szekfüszeggel.
A lisztből főzőtejszínből habarást készítek.
Ráöntöm a habarást a meggyre,fel főzöm és kész.
(A habarásnak sűrűbbnek kell lennie ,mint a főzelékeknél)

Tanácsok:
Mi egy tányéra tálaljuk a burgonyát + a szószt.
Darált húsból készült pörköltet is adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Almáspite2oo2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros újburgonya » Moldvai újburgonya » Petrezselymes újburgonya » Svájci újburgonya
» Újburgonyás egytál » Fokhagymás újburgonya » Újburgonyaleves virslivel » Újburgonya bundában
» Hússal töltött újburgonya » Sajtos újburgonya » Kolbászos újburgonya » Tejfölös kapros újburgonya
» Rakott húsos rizs » Zalai dödölle » Serpenyős csirkemáj » Gombás-sajtos lecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.