Tutireceptek.hu fejléc

Ünnepi borleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 l jó minőségű édes bor - aszú a legjobb
3 dl tejszín
kb. 10 dkg cukor (esetleg ízlés szerint több)
1 darab fahéj
5 szem szegfűszeg
1/4 citrom
6 tojás sárgája

Elkészítés:
A borban felforralom a fűszereket, citromot és főzöm kb. 5-8 percig. Ennyi idő alatt a fűszerek zamatát jól átveszi.
A tojások sárgáját egy nagyobb tálban habosra keverem a cukorral.
A fűszeres borhoz hozzáadom a tejszínt és forrásig melegítem.
A bort vékony sugárban hozzáöntöm a cukros tojássárgákhoz, miközben erőteljesen kevergetem habverővel. Ennél a műveletnél résen kell lenni, gyorsan keverni, és nem egyben hozzázuttyintani a bort, mert a forró folyadék összekaphatja a tojást. Csak türelem kell hozzá és biztosan nem rontjuk el.

Mikor ezzel elkészültem, visszatettem a tűzre a borlevest és épp csak felforrósítottam, kevergetés közben.

Tanácsok:
Nagyon fini!

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: culko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tokaji borleves mazsolával » Bolgár ünnepi leves » Ünnepi puncs » Karácsonyi borleves
» Tokaji borleves » Datolyatorta - ünnepi » Ünnepi sütemény citromosan » Ünnepi muffin
» Ünnepi töltött pulyka » Borleves » Ünnepi tenkes szelet » Ünnepi krémes piskóta
» Rozmaringos ünnepi kenyér » Ünnepi diótorta » Ünnepi kalácskoszorú » Ünnepi karajtekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.