Tutireceptek.hu fejléc

Ünnepi karajtekercs recept

Kategória:


Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
20 dkg bacon
6 szelet sonka
6 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt sajt
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket és fóliával lefedjük, majd fél órán át pihentetjük. Minden hússzeletre egy szelet sonkát helyezünk. Közben csíkokra vágjuk a sajtot és elosztjuk a húsokon. Majd egyenként feltekerjük őket és baconbe csomagoljuk. Kivajazott tepsibe tesszük és a tetejét megkenjük olívaolajjal, majd 40-50 percen át sütjük 180 fokon. Időközben megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ünnepi töltött pulyka » Ünnepi kalácskoszorú » Ünnepi narancstorta » Csokis (ünnepi) almatorta
» Rozmaringos ünnepi kenyér » Ünnepi libasült » Ünnepi borleves » Zöldséges karajtekercs
» Ünnepi sütemény citromosan » Datolyatorta - ünnepi » Ünnepi krémes piskóta » Bolgár ünnepi leves
» Ünnepi puncs » Ananászos karajtekercs » Ünnepi tenkes szelet » Ünnepi diótorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.