Tutireceptek.hu fejléc

Úszóhab (anyukám emlékére) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 l tej,
4db tojás,
2cs. vanilliás cukor vagy rúd,
5 evőkanál cukor,
3 evőkanál lekvár(lehet bármilyen csak jam nem)
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A 4 tojás sárgáját 4 ek. cukorral, 1 cs vanilliás cukorral fehérre keverem, úgy hogy 2 dl hideg tejjel fokozatosan hígítom.A maradék tejet közben felforralom és a tojásos tejet hozzáadom.(Óvatosan mert összekapja)
(Ez a madártej alapjaleve is)
A tojások fehérjéjét cukorral, vanillia cukorral nagyon keményhabot verek, majd a lekvárt óvatosan belekeverem a habba.
Egy jénai lapos tálat kivajazok és a habot "kúpalakban" ráteszem ,szépen elsímítom,hogy szép hegyes és magas legyen.
Előmelegített sütőben 120 fokon lassan szép barnára sütöm.Nem veszem ki rögtön csak ha kihült,mert össze esik a hab.
Széles tálba tálalom úgy hogy a sült hab a vanilliás lén ússzon.

Tanácsok:
Nagyon mutatós ,finom és hamar kész van.
Kisgyerekeknek, gyerekágyas mamáknak ajánlom.


A receptet beküldte: gizike57


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anyukám piskótája » Anyukám bábolnai kiflije » Anyukám tojáslevese » Ál-tiramiska
» Mandulás dara » Csokiborda » Tésztás túró rudi » Rebarbararétegek
» Gyümölcstorta pudinggal » Cukros fahéjas rúd » Afrikai kenyér » Ischli fánk
» Bodzafánk » Egzotikus tejberizs » Túrós barackos pite » Citromtorta..


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.