Tutireceptek.hu fejléc

Vadas marha recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg fartő, vagy más marha hús
vegyes zöldség
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
5 dkg kristálycukor
1 babérlevél, kakukkfű
4-5 egész bors, törött bors
mustár

5 dkg zsír
2 dl tejföl
liszt

Elkészítés:
2-3 dkg zsiradékon kb 3 dkg cukrot lepirítunk (kissé karamelizáljuk),
a megpucolt vegyeszöldséget karikára vágjuk, a hagymát kockázzuk, és rábobjuk.
majd a húst is belehelyezzük, a többi ízesítővel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
A kuktát lezárjuk, és bő 1 órát pároljuk.
Amikor a hús puha, félretesszük, kivesszük a babérlevelet, az egészborsot is, és a zöldségféléket
átpaszírozzuk, és behabarjuk a tejföl és a liszt keverékével. Ízesítjük még mustárral, sóval, és mégegyszer átforraljuk.
Zsemlegombóccal tálaljuk.


A receptet beküldte: holdfény77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhafarok pörkölt » Hamis vadas csirkemell » Paradicsomos marhahúsleves » Gomba vadasan elkészítve
» Vadasszerűség sertéshúsból » Vajpuha marhaszelet » Mustáros marhaszelet » Zsemlegombóc vadashoz
» Marhahúsleves gazdagon » Fővadászné bombája » Vadas malacleves » Vadas
» Csirke vadasan » Marhapörkölt » Marhahúspástétom » Vadnyúl vadasan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.