Tutireceptek.hu fejléc

Vadas őzgerinc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1,5 kg őzgerinc,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg zsír,
8 dkg vöröshagyma,
20 dkg sárgarépa,
10 dkg gyökér,
4 dkg liszt,
2 g őrölt bors,
szemes bors,
mustár,
2 babérlevél,
2 dl tejföl,
1 citrom,
cukor,
só,
páclé.

Elkészítés:
Az őzgerincet hártyáitól megtisztítom, ecetes vízzel leforrázom, a szalonnával megtűzdelem, 3-4 napig páclében pácolom.
A zsírban megpirítom a karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, hagymával, babérlevéllel, citromlével, hagymával felforralom és ebben sütöm/párolom meg a gerincet.
Mikor a hús puha, kiveszem és a zöldségeket a lével együtt áttöröm.
2 dkg zsírból és a lisztből cukorral barna rántást készítek, besűrítem vele a zöldséglevet, citromlével, mustárral ízesítem, tejfölözöm.
Pár percig együtt forralom még a felszeletelt gerinccel.
Zsemlegombóccal tálalom.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őzgerinc /nem sütős/ » Csirke vadas » Vadas libacomb » Mogyorós-mandulás őzgerinc
» Almás őzgerinc » Őszi vadászegytál » Őzgerinces süti » Hamis vadas mártás
» Vadasszerűség sertéshúsból » Vadászmártás » Fekete-erdei vadász » Vadas, marha húsból
» Almás őzgerinc sütemény » Gomba vadasan elkészítve » Vadas marhaszelet » Őzgerinc sütés nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.