Tutireceptek.hu fejléc

Vaddisznó pörkölt. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
* 1,5 kg vaddisznó ragu
* 10 dkg füstölt szalonna
* 2 nagy fej hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 friss édes paprika
* só
* bors
* 2 babérlevél
* 3-4 dl Kékfrank

Elkészítés:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk (ha elég zsír jön ki belőle, nem kell pótolni). Beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, 2 babérlevelet, zöldpaprikát, és jól összekeverve fonnyasztjuk, rászórjuk a piros fűszerpaprikát, sót, borsot, 1-2 dl vörösborral felengedjük, ezzel egy picit felfőzzük, és belekeverjük a felkockázott vaddisznót. Ha nem eléggé lepi el a lé, akkor még töltünk hozzá bort, és fedő alatt jó puhára főzzük. Ha a lé nagyon elpárolog, újra fel kell önteni borral.

Tanácsok:
Rendkívül finom! Köretnek rizst vagy sült krumplit, mellé Kékfrankost ajánlok.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertés láb és fül pörkölt. » Csukapörkölt. » Hamis vaddisznósült » 30 perces csirkepörkölt.
» Gombás vaddisznóragu » Tepsis vaddisznóbélszin » Lestyános vaddisznószelet » Körömpörkölt...
» Hegyi pörkölt. » Fokhagymás vaddisznótokány » Fűszeres vaddisznó » Serpenyős káposzta
» Tejszínes csirke gazdagon » Tejfölös csirkepörkölt » Tejfölös aprópecsenye » Giros


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.