Tutireceptek.hu fejléc

Vajas gomba télire recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. gomba ( csiperke, pereszke, vargánya, tinórú vagy piruló galóca)
25 - 30 dkg. vaj,


Elkészítés:
A gombár megmossuk,tisztítjuk a kalapbőrt kehúzzuk, majd daraboljuk. Egyhén sós vízben 15 percig lassú tűzön főzzük, majd szűrőkanállal kiszedve azonnal üvegbe rakjuk. A felolvasztott vajjal felöntjük úgy, hogy az a gombákat
teljesen ellepje.Azonnal lezárjuk és hűvös helyen tároljuk felhasználásig.

Tanácsok:
Kiválóan alkalmas főtt és sült húsok mellé elkészítendő köretehez.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyoróvajas keksz » Csirkés -Gombás batyu » Tejszínes-gombás penne » Cukkínis-gombás tarja
» Zöldséges-gombás töltelék » Tepsis gombás marhahús » Shiitake gombás spagetti » Zöldborsós gombaragu
» Gombás mártás húsokhoz » Hússal töltött gombafejek » Különleges gombaleves » Gombás rakott borda
» Friss gombaleves » Rókagomba-krémleves » Gombás cannelloni » Töltött gomba a mikróból


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.