Tutireceptek.hu fejléc

Vajas tésztában sült szűzpecsenye kakukkfüves burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60-70 dkg szűzpecsenye
A tésztához:
25 dkg Rama margarin
25 dkg liszt
1 tojás sárgája
tejföl
só - ízlés szerint
pici tej + tojás sárgája - a kenéshez
Burgonya
Kakukkfű
Oliva olaj

Elkészítés:
A szűzpecsenyéket ízlés szerint bepácoljuk, és 2 napig állni hagyjuk.
Elkészítjük a tésztát: a margarint a sós liszttel szétmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgáját és a tejfölt (amennyit felvesz). Hűtőbe tesszük, amíg a húst előkészítjük.
A húsra süssünk kérget egy serpenyőben, majd csöpögtessük le.
A tésztát nyújtsuk ki, a széleit kenjük be tojássárgájával majd a húst rakjuk bele és csomagoljuk be a tésztába. Helyezzük sütőpapíros tepsibe és kenjük le tejes tojássárgájával. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük (kb.60perc)
Amíg a hús sül elkészítjük a kakukkfüves burgonyát. A megpucolt és megfőzött burgonya darabokat (nem túl puhára főzzük!), serpenyőben kis olíva olajon borsozzuk, kakukkfüvezzük és megpirítjuk.


A receptet beküldte: vizipókocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vajas borjúgaluska » Csirkemell zabtésztában » Tésztában sült vagdalt » Fűszervajas fogas nyárson
» Bajor szűzpecsenye » Bodza palacsintatésztában » Karfiol vajas morzsával » Mogyoróvajas tekercs
» Vajas pogácsa másképp » Csirkeragu sajttésztában » Káposztás virsli tésztában » Kakukkfüves sertéstokány
» Csirkemell tésztában » Kelt tésztában sült virsli » Banán palacsintatésztában » Sajtos szűzpecsenye.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.