Tutireceptek.hu fejléc

Vajbabfőzelék burgonyával recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
vajbab
burgonya

őrölt bors
tejföl
liszt
pici cukor
kevés citromlé
olaj
1/2 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kávéskanál fűszerpaprika

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk, és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2, 5 cm) aprítjuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával lehintjük, és mehet bele a zöldbab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, pici cukorral ízesítettem.

Olajon kevés liszttel és a zúzott fokhagymával híg rántást készítünk, paprikával meghintjük, vízzel felengedjük, és a főzelékbe öntjük, elkeverjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, citromlével ízesítjük, rottyantunk egyet rajta, és kész is.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos lecsó burgonyával » Brokkoli sült burgonyával » Galuska burgonyával. » Busa burgonyával
» Virsli roston, burgonyával » Rakott kel burgonyával » Rakott karaj burgonyával » Alma, burgonyával
» Burgonyával rakott cukkini » Karfiol burgonyával » Hagymatokány burgonyával » Muszaka burgonyával
» Cukkini főzelék » Zöldbab fözelék krumplival » Lencsefõzelék » Spenót


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.