Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliás áfonyadzsem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:


1250 g áfonya
500 ml narancslé
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Szuper 3:1

Előkészítés:

Az áfonyát megmossuk, lecsöpögtetjük, és kimérjük a megfelelő mennyiséget.

Elkészítés:


Az áfonyát a narancslével és a vaníliás cukorral egy nagy főzőedénybe tesszük, és jól elkeverjük a befőzőcukorral.
Keverés közben nagylángon forrásba hozzuk, állandó kevergetés mellett legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tanácsok:
Tipp:

Ha még pikánsabbá szeretnénk tenni a dzsemet, akkor 100 ml narancslevet helyettesíthetünk 100 ml rummal.
Az alkoholt a főzés után keverjük dzsemhez.


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliás fagyi szelet » Kakaós, vaníliás kocka » Vaníliás-diós kifli » Kakaós-vaníliás csiga
» Vaníliás rétes » Vaníliás karika » Almás-vaníliás pite » Vaníliás mákos guba
» vaníliás-csokis karika » Rizses-vaníliás muffin » Vaniliás szilvapuding » Vaníliás almaleves 2.
» Vaníliás jegeskávé » Vaníliás-kókuszos torta » Epres vaníliaszelet » Vaníliás, kókuszos tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.