Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliás-kókuszos torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaó
A kókuszkrémhez:
20 dkg Rama margarin
16 dkg porcukor
16 dkg kókuszreszelék
A vaníliás krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor

Elkészítés:
A tojások sárgáját 1 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a kakaóport, majd felváltva a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét.

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 30-35 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni.

Közben megfőzzük a pudingot a tejben, ha kész, ezt is hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a pudinghoz adjuk.

A kókuszkrémhez szintén habosra keverjük a porcukrot a margarinnal, hozzáadjuk a kókuszreszeléket.

A piskótát 3 felé vágjuk, majd az első lapot megkenjük a kókuszkrémmel. Rátesszük a második lapot, ezt pedig a vaníliás krémmel (ebből tegyünk félre egy kicsit a tetejére és az oldalára) kenjük meg, végül befedjük a harmadik lappal. Kívülről bevonjuk a félretett krémmel, és kókuszreszelékkel megszórjuk


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres olasz pulykatorta » Legyező torta » Citromos-kekszes túrótorta » Márvány torta (paleo)
» Red Velvet torta » Klaudia torta » Mákosguba torta » Fehérboros krémtorta
» Narancsos csokitorta » Málnás sajttorta-kehely » Sós kenyértorta » Gránátalma torta
» Karácsonyfa-torta 2 » Tojástorta » Pászka torta » Esterházy-torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.