Tutireceptek.hu fejléc

Vasvári krémes tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
1-3 dkg vaj
2 dkg liszt a kiknéshez
A krémhez:
2 dl tej
10 dkg porcukor
10 dkg kakaó
20 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
10 dkg mogyoró
1 dkg zsír
35 dkg meggybefőtt
5 cl rum
10 dkg mazsola

Elkészítés:
1.A hozzávalókból piskótalapot sütök.
Lisztezett deszkára borítom,és nedves konyharuhában feltekerve hagyom kihűlni.
2.A krémhez a tejet a cukorral,és a kakaóval folytonos keverés közben forrásig hevítem.Ezután kihűtöm,majd hozzáadom a vajat,és az egészet habosra keverem.
3.A kristálycukorból karamellt készítek,s az apróra vagdalt mogyoróval szép pirosra pirítom.Közben egy tányért bezsírozok és beleöntöm a mogyorós karamellcukrot,ha kihűlt késsel összevagdalom.
4.A kakaókrém egyharmadát félreteszem,kétharmadában elkeverem az összevagdalt mogyorókaramellt, a kimagozott meggyel és a rumba áztatott mazsolával.
5.Ezt a krémet egyenletesen elsimítom a piskótatésztán,majd szorosan feltekerem.A félretett krémmel a tekercset kívül is megkenem,egy villával megcsíkozom,és kifagyasztás után meleg vízbe mártott késsel felszeletelem.

Tanácsok:
Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Intelligens krémes II. » Narancsos krémes » Csokikrémes-diós álom » Gesztenyés tekercs
» Repülőkrémes » Kétszínű keksztekercs » Puncsos piskótatekercs » Skót krémes
» Zöldséges karajtekercs » Túrókrémes palacsinta » Gesztenyés tekercs 2. » Gombakrémes csirkemell
» Krémes süti » Skót krémes Emyke módjára » Krémes hagymaleves » Skót krémes 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.