Tutireceptek.hu fejléc

Vegetáriánus székelykáposzta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
fél csomag szójakocka
1 kg savanyú káposzta
2 fej hagyma
5 ek. olaj
2 ek. pirospaprika
késhegynyi őrölt köménymag
4 ek. árpagyöngy
bors
1 ek.ételizesitő
2 dl tejszin vagy tejföl

Elkészítés:
A szójakockát az utasitás szerint időre ételizesitős langyos vizbe áztatjuk, majd leszűrjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a szójakockákat, és puhára pároljuk. Köménymaggal,borssal izesitjük.Ezután rátesszük az apróra vágott, vizben lemosott savanyú káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megszórjuk árpagyönggyel, és lassú tűzön az egészet puhára pároljuk. Végül tejföllel izesitjük.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegetáriánus rakott kel » Bográcsos székelykáposzta » Székelykáposzta másképp » Székelykáposzta
» Vegetáriánus metélt » Muffin-vegetáriánusoknak » Vegetáriánus rakott » Székelykáposzta mifelénk
» Székelykáposzta gerslivel » Székelykáposzta diétásan » Székelykáposzta Update1 » Vegetáriánus libazsír
» Székelykáposzta light » Vegetáriánus pizza » Erdélyi székelykáposzta » Vegetáriánus pástétom.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.