Tutireceptek.hu fejléc

Vegetáriánus székelykáposzta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
fél csomag szójakocka
1 kg savanyú káposzta
2 fej hagyma
5 ek. olaj
2 ek. pirospaprika
késhegynyi őrölt köménymag
4 ek. árpagyöngy
bors
1 ek.ételizesitő
2 dl tejszin vagy tejföl

Elkészítés:
A szójakockát az utasitás szerint időre ételizesitős langyos vizbe áztatjuk, majd leszűrjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a szójakockákat, és puhára pároljuk. Köménymaggal,borssal izesitjük.Ezután rátesszük az apróra vágott, vizben lemosott savanyú káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megszórjuk árpagyönggyel, és lassú tűzön az egészet puhára pároljuk. Végül tejföllel izesitjük.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegetáriánus rakott kel » Székelykáposzta gerslivel » Muffin-vegetáriánusoknak » Vegetáriánus libazsír
» Vegetáriánus ragu » Vegetáriánus pástétom. » Diétás székelykáposzta » Vegetáriánus rakott
» Székelykáposzta diétásan » Vegetariánus lasagne » Erdélyi székelykáposzta » Bográcsos székelykáposzta
» Vegetáriánus metélt » Vegetáriánus pizza » Székelykáposzta Update1 » Székelykáposzta mifelénk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.