Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes lekvár dinnyével recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 kg kimagozott sárgabarack, 2 db sárga dinnye kimagozva, héj nélkül, 60 dkg kristálycukor, 1 db citrom kifacsart leve, 1 kávéskanál Na-benzonát.

Elkészítés:
A kimagozott sárgabarackot citromlével meglocsoljuk. A tisztított sárga dinnyét vékonyra szeletekre vágjuk. Az így előkészített gyümölcsöt ledaráljuk, szűrőbe tesszük és hagyjuk, hogy a levét lecsöpögtesse. Ezuán lábosba tesszük és állandó keverés mellett a cukorral felfőzzük, majd forrón csavaros tetejű üvegekbe töltjük, tetejére kevés Na-benzonátot szórunk és lapkával lezárjuk.Száraz dunsztba tesszük addig, amíg kihűl. A leszűrt levet cukor és ásványvíz hozzáadásával üdítőként felhasználhatjuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» új aszpikos vegyes zöldség » Narancslekvár » Huszárcsók/lekváros pötty » Gyömbéres vegyes saláta
» Lekváros-mandulás süti » Fahéjas szederlekvár » Lekváros Linzer (fenyőfa) » Sörkifli lekvárral töltve
» Tonhalas vegyes saláta » Bodzalekvár szederrel » Narancsos répalekvár » Diós lekváros tekercs
» Vegyes sült zöldség » Lekváros keksztekercs » Vegyeske » Kajszibarack lekvár 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.