Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes püré leves gazdagon recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg szárazbab
10 dkg sárgaborsó
10 dkg lencse
10 dkg füstölt sonka
10 dkg füstölt kolbász
l fej vöröshagyma
2 babérlevél
2 füstölt ízű kocka
2 gerezd fokhagyma
késhegynyi őrölt bors
1 db citrom
1 evőkanál kristálycukor
1/2 dl étolaj
1 csapott evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
só, amennyi szükséges, tekintettel az anyagokban lévő sótartalomra

Elkészítés:
A száraz hüvelyeseket este beáztatjuk. Másnap kuktában bő vízzel feltesszük főni, beleadjuk a babérlevelet, a füstölt ízű kockákat, a sonkát és vöröshagymát felkockázva, az őrölt borsot, egy szelet citromot. Mikor minden puhára főtt, eltávolítjuk a citromkarikát és babérlevelet, az olajjal, liszttel és pirospaprikával készített rántással elkeverjük a masszát beleadjuk a zúzott fokhagymát, s az egészet leturmixoljuk. Visszaöntjük a kuktába, ízesítjük a citrom levével és cukorral, belekarikázzuk a kolbászt és állandó keverés mellett újra felfőzzük.
Levesbetétként mellé tálalunk pirított zsemlemorzsát vagy levesgyöngyöt.

Tanácsok:
Mivel ez egy leves, tegyünk bele elegendő vizet, hisz a száraz hüvelyesek megdagadnak. Nagyon finom laktató étel, ezután nem is kell más, csak egy jó palacsinta.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zeller leves » Andalúz leves » Jókai finombableves » Bajor májgombócleves
» Gulyásleves másképpen » Majorannás krumplileves » Ciprusi húsvéti leves » Halgombócleves
» Szilvakrémleves habbal » Vegyes húscsíkok » Bugonyaleves csülökkel » Zöldséges kolbászleves
» Angol hagymaleves » Kínai csípős leves » Könnyed spárgaleves » Nyári vegyes saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.