Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes savanyúság télre recept

Kategória:


Hozzávalók:
3 - 3 kg. fejes káposzta, zöldpaprika, 2-2 kg. uborka és vöröshagyma,1 kg. sárgarépa ( elmaradhat, ha nem szeretjük), 4-5 db. hegyes erős paprika. 1,5 kg. kristálycukor, 1 csomag Na benzoát, 1 evőkanál borkénpor, 20 dkg. tengeri só, 1,3 liter 20%-os ételecet

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és darabolásra előkészítjük.A fejes káposztát, az uborkát és a vöröshagymát egyenletesen vékonyan felszeleteljük.A zöldpaprikát és sárgarépát vastagabb szeletekre daraboljuk. Nagyobb edény aljára kevés sót szórunk, majd rétegezve belerakjuk a zöld féléket, közben sóval, kristálycukorral megszórjuk, ecettel meglocsoljuk. Legalább 24 órán keresztül többször átkeverjük, mindaddig, amíg levet ereszt. Csavaros üvegekbe rakjuk, lapkával lezárjuk és hűvös helyen tároljuk. Kiváló ízű, nagyon finom, ropogós téli savanyúság.

Tanácsok:
Van, aki zöld paradicsomot is ad hozzá, amit szintén vékonyra szeletelünk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dobálós savanyúság » Tojásos vegyes saláta » Vegetáriánus vegyes saláta » Vegyes nyári saláta
» Savanyúság hidegen! » Gombás vegyessaláta » Vegyes joghurtos turmix » Vegyes erdei gombasaláta
» Vegyes grill » Nyári vegyes saláta » Vegyes-gyümölcstorta » Párolt vegyes zöldség
» Gyömbéres vegyes saláta » Vegyes turmix » Vegyes vágott előétel » Fokhagyma télre


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.