Tutireceptek.hu fejléc

Vegyes vágott savanyúság recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg káposzta (fehér)
4 db lilahagyma
1-2 piros paprika

3 evőkanál cukor
4 evőkanál ecet (10%-os)

Elkészítés:
A káposztát nagyon, de nagyon vékonyra kell gyalulni és be kell sózni.

A megtisztított hagymát nagyon vékonyra kell vágni és be kell sózni.

A paprikát nagyon vékonyra kell vágni és a káposzta (azaz a tál oldalában) be kell sózni.

Legalább 20 percig állni kell hagyni, majd jól átgyúrni és kicsavarni.

Fél liter vizet össze kell keverni 3 evőkanál cukorral és 4 evőkanál ecettel. Majd bele kell tenni a (szinte) szárazra csavart káposztát, hagymát és paprikát és jól össze kell keverni, a zöldségeket jól bele kell nyomkodni a lébe.

Már ilyenkor is finom, de ha érik, még jobb lesz. Hűtőben 2-3 napig tartható el.

Tanácsok:
- Nyáron uborkát is lehet tenni a vegyes vágottba, de akkor kihagyjuk belőle a paprikát.
- Ha vöröshagymával csináljuk, akkor a hagymát lehet sózni a káposzta szélében. Lilahagymát azért külön sózzuk, hogy ne színezze rózsaszínre az egész vegyes vágottat.
- A vegyes vágott akkor jó, ha friss, vékony levelű káposztából készül, a torzsát vastagon ki kell vágni és a káposztát nagyon, de nagyon vékonyra kell gyalulni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás vegyes saláta » Vegyes vágott előétel » Vödrös savanyúság » Vegyes zöldségtál
» Sült vegyes zöldségköret » Vegyes, joghurtos saláta. » Csőben sült vegyes zöldség » Hideg vegyes gyümölcsleves
» Vegyes grill » Nyári savanyúság télire » Vegyes gyümölcskrémleves » Galyasági vegyes pörkölt
» új aszpikos vegyes zöldség » Japán vegyestál » Lengyel vágott hús » Párolt vegyes zöldség


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.