Tutireceptek.hu fejléc

Vegyespikáns lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg meggy
1 kg egres
1 kg ribizli
2 kg cukor
1 KK szalicil

Elkészítés:
A meggyről le szedjük a szárakat,a többi gyümölcsöt jól megmossuk, Nem kell kimagozni és a ribizlit is szárával feltesszük főzni, mikor jól össze esett, kicsit ki hűtjük, és szitán átpaszirozzuk. A lábast ki öblitjük, és vissza öntjük a paszirozott gyümölcsöt,és felfőzzzük mikor felforrt akkor tesszük bele a cukrot,és 10 percig tovább kavarjuk,majd a szalicilt is hozzá adjuk. Üvegekbe tesszük, majd jól lecsavarjuk,
és száraz dunsztba rakjuk.

Tanácsok:
Egy jó tipp: a tüzhely sütöbe rakunk egy tepsit, hogy egyenletes legyen az alja, és szorossan egymás mellé tesszük, a forró üvegeket.
NEM KELL BEKAPCSOLNI A SÜTÖT.
Másnap a polcra helyezÜK.

Nagyon finom lekvár, hájas tésztába, zsebóba,kiflikbe, vagy csak lekváros kenyérre ajánlom.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Turotorta afonya lekvarral » Ribizli lekvár » Baracklekvár » Narancsos répalekvár
» Naspolyalekvár » Szeder lekvár » Lekváros kavart tészta » Avokádós baracklekvár
» Hagyományos, lekváros fánk » Mézes almalekvár » Lekváros, kakaós muffin » Lekváros bukta
» Narancsos sárgarépa lekvár » Prósza lekvárral » Fügelekvár » Zöld paradicsomos lekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.