Tutireceptek.hu fejléc

Vegyespikáns lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg meggy
1 kg egres
1 kg ribizli
2 kg cukor
1 KK szalicil

Elkészítés:
A meggyről le szedjük a szárakat,a többi gyümölcsöt jól megmossuk, Nem kell kimagozni és a ribizlit is szárával feltesszük főzni, mikor jól össze esett, kicsit ki hűtjük, és szitán átpaszirozzuk. A lábast ki öblitjük, és vissza öntjük a paszirozott gyümölcsöt,és felfőzzzük mikor felforrt akkor tesszük bele a cukrot,és 10 percig tovább kavarjuk,majd a szalicilt is hozzá adjuk. Üvegekbe tesszük, majd jól lecsavarjuk,
és száraz dunsztba rakjuk.

Tanácsok:
Egy jó tipp: a tüzhely sütöbe rakunk egy tepsit, hogy egyenletes legyen az alja, és szorossan egymás mellé tesszük, a forró üvegeket.
NEM KELL BEKAPCSOLNI A SÜTÖT.
Másnap a polcra helyezÜK.

Nagyon finom lekvár, hájas tésztába, zsebóba,kiflikbe, vagy csak lekváros kenyérre ajánlom.


A receptet beküldte: gevi1931

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros keksztekercs » Szilvalekvár - sütőben » Zöld paradicsomos lekvár » Lekváros rácsos linzer
» Lekváros bukta(Kata-féle) » Mézes almalekvár » Lekváros palacsinta » Baracklekváros tekercs
» Rózsalekvár » Fahéjas szederlekvár » Szilvalekvár cukor nélkül » Habos lekváros fánk
» Lekváros-mandulás süti » Sütőtöklekvár » Lekváros-kakaós kifli » Banánlekvár


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.