Tutireceptek.hu fejléc

Virsli kabátkában recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
30dkg liszt,
2dkg élesztő,
1-1/5dl tej,
3dkg vaj,
1 tojássárgája,
só,
10db virsli
Lekenéshez:
3 tojássárgája
A tepsi kikenéséhez vaj

Elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt,összedolgozzuk a liszttel,a vajjal,a tojássárgájával,csipet sóval.Jól kidolgozzuk és 40 percig kelni hagyjuk.30×30cm-es lappá kinyújtjuk és derelyevágóval 3 cm széles csíkokra felvágjuk.Egyik felét megkenjük tojássárgájával,és rácsavarjuk a virslire úgy,hogy a tésztaszélek kicsit eltakarják egymást.Ügyeljünk arra,hogy a virsli sehol ne látszódjon ki.Kivajazott tepsibe tesszük,tojássárgájával lekenjük,és 15-20 perc pihentetés után 220 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: mixy 12


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virsli batyuban » Virslis tekercs » Virslis lencsesaláta » Virslis csiga pizzakrémmel
» Sült paprika virslivel » Bundás virsli rántottával » Virslis tarhonya leves » Virslis kifli olajban
» Virslis rántott pulylamell » Spagettis virslifalatok » Virsli kukoricakabátban » Virsli roston, burgonyával
» Palacsintatésztás virsli » Szezámmagos virslis kifli » Rakott virsli (Update1) » Currys körök virslivel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.