| Virslivel-sajttal töltött lángos receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg liszt 2.5 dkg élesztő 1 dl tej 1 mokkáskanál cukor 1.5 dl tejföl kb. 4 pár virsli só sajt olaj kevés víz Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, hozzákeverjük a sót, lisztet és a tejfölt, összegyúrjuk, majd meleg helyen megkelesztjük (én egy óráig kelesztettem). A virsliket megfőzzük, a sajtot kis darabokra vágjuk. A lángos tésztáját vékonyra nyújtjuk, négyszögeket vágunk belőle, középre 1-1 darab virslit és sajtot teszünk, feltekerjük, és forró olajban kisütjük. Csak szép halványbarnára süssük, épphogy kapjon egy kis színt, különben keserű lesz. A tetejét tetszés szerint kenhetjük tejföllel, reszelt sajttal. Tanácsok: Kép a naplómban! A receptet beküldte: sziszikeccs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |