Tutireceptek.hu fejléc

Vizen kullogó(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2-3 evőkanál cukor
1 csipetnyi só
2 tojás
1 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 kg liszt
12,5 dkg Rama margarin
5 dkg zsír vagy sütőmargarin

Elkészítés:
A meglangyosított tejben felfuttatom az élesztőt. Egy nagy tálban elkeverem a tojásokat, a sót, egy evőkanál cukrot, a zsírt vagy sütőmargarint és a margarint, majd hozzáadom a lisztet és az élesztőt. Jól bedagasztom. A tésztacipót konyharuhára teszem, a ruhát négy sarkánál fogva összekötöm, majd egy nyújtófára akasztva, másfél óráig lógatom langyos vízzel telt edénybe. A víznek csak a tészta feléig szabad érnie. Ezután a tésztát kb. 10 dkg-os darabokra vágom, és 1 mm vastag csíkokra nyújtom. A csíkokat szorosan rácsavarom egy-egy fakanálra, majd cukorban megforgatva tepsibe fektetem. Közepes lángon, forró sütőben egy órán keresztül sütöm. (A tepsit nem kell kizsírozni vagy sütőmargarinozni, így a cukor az alján karamellaszerűen megpirul.)


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vízenkelt kifli » Vizenkullogó » Vízen kullogó » Csehszlovák krémes
» Orosz teasüti » Répatorta édes sajtkrémmel » Pudingos-túrós krémes » Dióhabos pite
» Tejszínes kocka2 » Legegyszerűbb csokikrém » Réteges túrókrém » Gyümölcstorta (másképp)
» Huszárcsók/lekváros pötty » Adventre: mézes sütemény » Gyors puncsos mignon » Diós répatorta másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.