Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vizenkullogó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1kg liszt
2 tojás sárgája
2ek cukor
cs só
1dl olaj
1 élesztő
5dl tej

tetejére
cukor,,
tojássárgája

Elkészítés:
az egészet összegyúrom hogy kelt tészta formán
kinyújtom
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle, én ezt kukorica kóróból szoktam szedni arra rátekerem vagyis felcsavarom ,de előtte mindegyiket bezsírozom vagy olajozom hogy sülés után szépen kihúzom belőle !,aztán tojássárgáját az egyik tálkába a másikba cukrot és ebben a sorrendbe belemártom a feltekert tészta tetejét.. , és közép meleg sütőben világos rózsaszínűre sütjük.

Tanácsok:
sülés után kihúzom a szárat és lehet tölteni bármivel a tésztát
én szoktam vanília pudinggal ,,de lehet tejszínnel!

lefotózom a kórószárat amire tekerem és ami megmaradt süti de ha ma sütök akkor a folyamatot is!!
nagyon egyszerű, finom,,

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: sznevmm


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zebrás süti » Mandarinos-túrós muffin » Almás táska(Kata-féle) » Rizspuding
» Német szilvás pite » Túró rudi Emyke módra » Joghurttorta csoki pöttyökkel » Egyszerű, gyors kelt kalács
» Mézes-diós kockák » Tejfölös diós kevert » Vaníliás szelet » Citrusos túrótorta
» Mákosguba, ahogy én szoktam » Habos meggyes » Almás pite/ sas módra » Alma köntösben



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.