Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörös bolygó torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskótához:

30 g lágyvaj vagy margarin
3 közepes méretű tojás
125 g porcukor
1 tasak Vaníliás cukor
125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Sütőpor
25 g Étkezési keményítő
15 g kakaópor (cukrozatlan)

Töltelékhez:

250 g Mars csoki
400 g tejszín
2 tasak Habfixáló
1 tasak Vanillincukor

Ezenkívül:

6 db mini Mars szelet
Sütéshez: 26 cm átmérőjű sütőforma, sütőpapír, kevés vaj

Elkészítés:
Előkészítés:

A tejszínt egy főzőedényben felforraljuk, beleaprítjuk a Mars csokoládét, és keveregetve felolvasszuk. A masszát egy keverőtálba tesszük, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe helyezzük.A piskótához a vajat egy főzőedényben felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
A sütőformát kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük.

Piskóta:

A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A porcukorba belekeverjük a vaníliás cukrot, és a tojáshoz adva további
2 percig verjük. A lisztet, sütőport, étkezési keményítőt, kakaóport összekeverjük, a masszába szitáljuk, majd hozzáadjuk a vajat.A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elosztjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.



Sütés után a piskótát a sütőformából kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a tészta kihűlt, vízszintesen elfelezzük.

Töltelék:

Összekeverjük a habfixálót és a vanillincukrot, felverjük a csokoládés tejszínnel, amelyet előző nap elkészítettünk. A piskótatészta alsó felét egy tálcára tesszük, és a töltelék felével megkenjük. Ráhelyezzük a piskótatészta másik felét, és enyhén megnyomjuk. A tejszínből 2 evőkanálnyit nyomózacskóba töltünk, és félreteszünk a díszítéshez. A maradék csokoládés tejszínnel befedjük a tortát, és a nyomózacskóban lévő krémmel díszítjük. A Mars szeleteket elfelezzük, és ferdén a tortára helyezzük.

Tanácsok:
A felvert tejszínhez adhatunk 2 evőkanál narancslikőrt is Amennyiben nem díszítjük fel a tortát, lefagyaszthatjuk.
A tortát legfeljebb 2 nappal fogyasztás előtt is elkészítheti.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc


A receptet beküldte: engleranita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gumimacik tortája » Diós mazsolatorta » Fűszeres olasz pulykatorta » Ezeregyéjszaka-torta
» Torta-sütemény » Tejszínkrémtorta » Vörösáfonyás keksz » Erdei gyümölcsös torta
» Túrótorta liszt nélkül » Anyák napi epertorta » Legyező torta » Csirketorta
» Citromos-kekszes túrótorta » Fincsi vörös bársony torta » Burgonyás torta » Papagájtorta



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.