Tutireceptek.hu fejléc

Vörösáfonyás péksütemény recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
Kb. 6-7 darabhoz

140 g kenyérliszt BL80
1 kávéskanál sütőpor
0.25 kávéskanál só
40 g vaj
60 ml tej
1 kk narancshéj (reszelt)
1 db tojássárgája
2 ek lekvár/ dzsem (vörösáfonya)

Elkészítés:
A légkeveréses sütőt előmelegítjük. A lisztet, sütőport és sót összekeverjük.
A vajat finomra morzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzákeverjük a tejet és puha tésztává dagasztjuk.
A narancshéjat, a tojássárgáját, a lekvárt is hozzáadjuk, és összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a tészta, teszünk még bele lisztet, nem kell sok, éppen annyit hogy nyújtható legyen.
A tésztát meglisztezett deszkán 1, 5 cm vastagságúra nyújtjuk. Lisztezett műanyag pohárral formákat vágunk (erre jó a süteményforma is). Kb. 6-7 db lesz belőle.
A sütőbe rakjuk a zsemléket, és megsütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösáfonyás keksz » Kelt ostoros réteskalács » Fehér kenyér » Milánói kalács
» Császárzsemle » Tejes, magvas kifli » Edina sajtos pogácsája » Csíkos diós kalács
» Éjszakai lángos » Kenyérpótló » Húsvéti foszlós kalács » Pizzás csigák
» Mini kuglófok » Kenyérlángos » Szezammagos buci » Hamburger zsemle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.