Tutireceptek.hu fejléc

Vörösborba mártogatós :-) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
5 egész tojás
súlyra ugyan annyi liszt
súlyra ugyan annyi porcukor

köménymag

Elkészítés:
Mérlegre teszünk egy tálat beleütjük az 5 tojást megnézzük mennyi a súlya (pl 25dkg) akkor ugyan annyi lisztet & porcukrot rámérünk. Így a tálba lesz 75dkg. Összekeverjük. Ha van akkor habzsákba tültjük ha nincs nejlonzacsiba & a csücskét kivágjuk kissé. Olajozott tepsibe nyomunk az enyhén folyós masszábol csíkokat, tetszőleges hosszúságuakat. Megszórjuk köménymaggal. 220 fokon sütjük, míg a szélei nem barnulnak. Mikor kivesszük a sütőböl rögtön egy fakanál nyelére tekerjük még forrón, (mivel ahogy hül úgy keményszik) spirál alakban, persze ehez hosszabbakat kell nyomni a tepsire. Ha rövidkéket nyomtunk akkor kihült állapotban beleállitjuk valamibe h mutatós legyen. Vörösborba mártogatva fogyasszuk! :-)

Tanácsok:
Lehet köménymag nélkül is.
Jó sok fakanál kell legyen otthon :-) annak aki a csavart formát szeretné.
Nem kell vastag csíkokat nyomni mert a massza terül, szép csinos csíkocskák lesznek ha ügyelünk h ne legyen sok a massza.


Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Cs.Anita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fetás mártogatós » Zöldséges mártogatós » Málna vörösborban » Nyers zöldségmártogatós
» Mártogatós » Fácán vörösborban » Chips mártogatóssal » Zöldfűszeres mártogatós
» Tejfölös mártogatós » Fetás mártogatós 2 » Mártogatós 2 » Ponty vörösborban
» Tojásos-sajtos mártogatós » Spenótos mártogatós » Andi sajtos rúdja » Banánsült


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.