Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg meggy
2 dl vörösbor
1/2 citrom leve
10 dkg cukor
5 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
1 dl tejszín
1 tojássárgája

Elkészítés:
A meggyet megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Levét felfogjuk.
A kimagozott meggyet saját levével, a vörösborral, 1 liter vízzel, a citromlével és a cukorral feltesszük főzni. Amikor felforrt, beletesszük a szegfűszeget, a fahéjat és felforraljuk, majd ezeket a fűszereket eltávolítjuk belőle.
A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, és lassan, állandó keverés közben rámerünk a levesből. Ezt visszaöntjük a többi leveshez és felmelegítjük. Forralni már nem szabad! Ha kihűlt, hűtőszekrényben jól lehűtjük, és hidegen tálaljuk. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Tanácsok:
Ha a fahéjat kis darabokra törjük és a szegfűszeggel együtt teatojásban tesszük a főzőlébe, könnyebben el tudjuk távolítani.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 377 kcal

A receptet beküldte: Duracellnyuszi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyleves X. » Vörösboros puncs » Vörösboros puncs 2 » Meggyleves egyszerűen
» Vörösboros máj » Meggyleves habgaluskával » Vörösboros szőlőleves » Vörösboros csülökgulyás
» Vörösboros szederdzsem » Vörösboros puncstorta » Vörösboros málnakrémleves » Az Én meggylevesem
» Vörösboros kacsamell » Meleg rumos meggyleves » Vörösboros sonkakocsonya » Fahéjas meggyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.