Tutireceptek.hu fejléc

Zabos omlett recept

Kategória:


Hozzávalók:
Kötelező:
-1-2 db tojás (éhség függő)
-3 ek. zabkorpa
-0,5 dl tej (0,5-1,5%)

Variálható:
-1 db virsli
-3 dkg sajt (én light mozzarellát tettem bele)

Elkészítés:
A zabkorpát szárazon el kezded pirítani, amikor már jó illata van, rászórod a vékonyra karikázott virslit (füstlivel nagyon finom), még 1-2 percet pirítod. Felöntöd a tejjel és addig főzöd, amíg fel nem issza a zabkorpa. Ekkor ráöntöd a pici tengeri sóval elkevert tojást/tojásokat és bele a sajtdarabok. Attól függően, hogy lágyabban, vagy keményen szereted az omlettet, készre sütöd.

Tanácsok:
Ehhez már nem kell, kenyér vagy más "kenyérpotló", mert nagyon laktatós így is. Én savanyú káposztával ettem, de bármilyen savanyúságot el tudok képzelni mellé.
Igazi gyors kaja és benne van minden!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: csera


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya omlett » Vargányás omlett » Tarkabarka omlett » Bakonyi omlett
» Tavaszi omlett » Modern zabos almás lepény » Almás-kekszes zabos süti » Gombás-cukkinis omlett
» Gazdag omlett » Sütőtökös-zabos süti » Zabos palacsinta (Update1) » Sonkás-gombás omlett
» Rókagombás omlett » Cukkinis omlett » Zabos epres palacsinta » Almaomlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.