Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes húsgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg bármilyen darált, sovány hús (lehet konzerv vagdalt hús vagy fõtt-sült húsmaradék is), 2 evõkanál zabpehely, 1 tojás, 1 zsemle (vagy 1 szelet kenyér), 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál korpás liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 evõkanál vegeta, kevés só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A zabpehelyre ráöntök 6 evõkanál vizet. Hozzáadom a felvert tojást, a darált húst, a nagyon apró kockákra vágott zsemlét, a petrezselyemzöld finomra metélt felét, a reszelt vöröshagymát, kevés sót és törött borsot. Az egészet masszává összedolgozom, és 20 percig pihentetem. Közben néhányszor átkeverem. A tejfölt fél dl vízzel és a korpás liszttel simára keverem. 8 dl vizet felforralok a vegetával és kevés törött borssal, majd a nedves (vagy olajos) kézzel formált apró gombócokat beleteszem a forrásban lévõ levesbe. 15 percnyi fõzés után beleöntöm a lisztes tejfölt, és kevergetve jól kiforralom. Végül a lángról lehúzom, beleszórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és befedve hagyom 10 percig, csak azután tálalom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás, zabpelyhes muffin » Zabpelyhes mézes » Zabpelyhes gyümölcstorta » Erdélyi húsgombócleves
» Hagymás húsgombócleves » Zabpelyhes keksz variáció » Zabpelyhes sütemény » Túrós zabpelyhes süti
» Mézes zabpelyhes sütemény » Alföldi húsgombócleves » Túrós zabpelyhes pogácsa » Zabpelyhes puszedli
» Mézes-zabpelyhes keksz » Különleges húsgombócleves » Zabpelyhes pogácsa » Az én zabpelyhes fasírtom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.