Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg zabpehely
10 dkg porcukor
fél citrom
1 tojás
2 dl tej
1 csomag sütőpor
a tetejére:

gyümölcslekvár

Elkészítés:
Szitáld a lisztet tálba, add hozzá a sütőport, a tojást, és reszeld bele a citrom héját. Ezután egy kicsit pirítsd meg a zabpelyhet, és végül ezt is add hozzá. Jól dolgozd össze, és közben annyi tejjel öntsd fel, hogy lágyabb tésztát kapjál. A vajjal kenj ki egy formát, és szórd ki liszttel, majd a masszát halmozd bele, és forró sütőben süsd körülbelül egy órát, hogy ne égjen oda, tarts félóránként tűpróbát. Ha kész, hagyd teljesen kihűlni. Tálalás előtt kend meg gyümölcslekvárral, és szeleteld fel.

Tipp: használj valamilyen fanyar lekvárt, mert ehhez a finomsághoz leginkább az passzol!


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes-mandulás cookie » Zabpelyhes rakott gomba » Angol karácsonyi sütemény » Almás zabpelyhes süti
» Túrós-gyümölcsös sütemény » Kekszes sütemény » Omlós tea sütemény » Fakanalas sütemény
» Sütemény tökkel » Duplán citromos sütemény » Legegyszerűbb sütemény » Zabpelyhes tallér
» Az én zabpelyhes fasírtom » Zabpelyhes süti » Kókuszos sütemény » Túrós sütemény csokimázzal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.