Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes tallér 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
6 dkg barna cukor
6 dkg cukor
1 db tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csipetnyi só
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazok-lisztezek
egy nagy tepsit.

Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna,
egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj (keksz fűszer) is. A csokit felaprítom,
és a lisztes keverékhez szórom és jól összekeverem.

A vajat robotgéppel habosra keverem a kétféle cukorral, majd hozzádolgozom a tojást.

Ezután a kétféle keveréket egy fakanállal jól összedolgozom.

A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire,
majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér rá az összes tészta a tepsire,
ezért miután megsütöttem az első adagot, elkészítem a többi tallért is.

A zabpelyhes tallérokat 15 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak,
még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.

Tanácsok:
Ha szeretnéd,hogy a fahéjas íz jobban érződjön evéskor tegyél a nyers tésztához 2-3 kávékanálnyit! Ha szereted a gyümölcsöt adj hozzá tetszés szerint a csokoládé mellett!

- receptes oldalról :)

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Silence86


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós zabpelyhes pogácsa » Fahéjas tallér » Marcipán tallér » Tutti-frutti tallérok
» Túrós zabpelyhes süti » Arany tallér » Zabpehely tallér U1-ES » Zabpelyhes buci
» Fűszeres tallérok » Ropogós tallérok » Zabpelyhes sajtos rudak » Mézes zabpelyhes sütemény
» Zabpelyhes palacsinta » Tallér » Kétszínű tallér » Nugátos tallér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.