Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes túrógombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A gombócokhoz:
50 dkg túró
13 dkg búzadara
2 tojás
1 evőkanál fruktóz
fél kávéskanál só
fél citrom

Öntet:
tejföl, joghurt, gyümölcsök, stb.

Elkészítés:
Tedd egy mély tálba a túrót, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét, és gyúrd össze a gombóc többi hozzávalójával. Tedd hűtőbe 1 órára.

Pirítsd aranyszínűre a zabpelyhet 110 fokos sütőben pár perc alatt!

Ha összeállt a tészta, formálj vizes kézzel 15 dió nagyságú gombócot. Egy lábosban forralj sós vizet, tedd a vízbe a gombócokat, és közepes lángon addig főzd, amíg feljönneke a víz tetejére. Csöpögtesd le, és forgasd melegen a a zabpehelybe.

Tanácsok:
Tejföllel vagy bármilyen gyümölcsöntettel is nagyon finom és egészséges. :)


A receptet beküldte: gne2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pillekönnyű túrógombóc 1. » Zabpelyhes-csokis keksz » Zabpelyhes gyümölcstorta » Túrógombóc kezdőknek
» Zabpelyhes spenót » Zabpelyhes-epersaláta » Zabpelyhes süti II. » Túrógombóc - gríz nélkül
» Túrógombóc 2. » Zabpelyhes tallér » Zabpelyhes süti » Light mini túrógombóc
» Almás, zabpelyhes muffin » Zabpelyhes póréhagymaleves » Zabpelyhes kókuszgolyók » Zabpelyhes-banános muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.