Tutireceptek.hu fejléc

Zalai ürüleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
600 g ürühús,
100 vöröshagyma,
200 g burgonya,
80 g paradicsom,
100 g zöldpaprika,
150 g zöldbab,
2 dk tejföl,
1 dl olaj,
60 g liszt,
15 g só,
5 g fűszerpaprika,
5 g tárkonylevél

Elkészítés:
Az ürühúst és a burgonyát kb 1 cm kockákra,a zöldpaprikát,a paradicsomot és a vöröshagymát apróra a zöldbabot 1 centiméteres darabokra vágjuk.
A vöröshagymát olajban megpirítjuk,hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kockákra vágott ürühúst.Kevés vizet öntünk hozzá,lassan pároljuk,közben sóval ízesítjük.Amikor a hús már félig megpuhult,hozzáadjuk az előkészített burgonyát,zöldbabot,zöldpaprikát,paradicsomot.Felöntkjük
vízzel vagy csontlével,és lassan megfőzzük.
A tejfölt kb 1 dl vízzel és a liszttel habverővel
simára keverjük.Állandó kevergetés mellett a
levest behabarjuk.A végén hozzáadjuk a finomra
vágott tárkonylevelet és egy keveset-ízlés szerint
a tárkonyecetből is

Tanácsok:
Bográcsban elkészítve is nagyon finom,sőt finomabb!


A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zalai erdésztokány » Zalai csirkeleves » Zalai lepény » Zalai zöldbab
» Zalai krémes » Zalai dödölle » Tejfölös zöldbableves » Pulykamellragu leves
» Káposztás burgonyaleves » Gyümülcsös tejleves » Kelkáposztaleves » Gesztenyés káposztaleves
» Olasz gesztenyekrém-leves » Tej leves » Lencsés sertés raguleves » Újévi finom lencsesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.