Tutireceptek.hu fejléc

Zebratorta másképp recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 db tojás

25 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1,25 dl langyos víz

2,5 dl étolaj

37,5 dkg liszt

1 csomag sütőpor

2 evőkanál kakaó

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliacukorral nagyon jól kikeverem, hozzáadom a vizet és az olajat kanalanként, közben kavarom. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként belekavarom, végül a keményre felvert fehérjét - én még ebbe is tettem 5 dkg cukrot - óvatosan beleforgatom. Megfelezem a tésztát, az egyik felébe szűrőn keresztül beleszitálom a kakaót. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm-es tortaformát, aminek az aljába középre teszek a fehér tésztából először 2 kanál tésztát. Nem kell elkenni! A világosra jön 2 kanál kakaós tészta. Nem mellé, rá! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, amíg a tésztából van, mindig középre, a tetejére. Ha így csinálod, a tészta szabályos csíkosra teríti szét magát. Úgy kell sütni, mint a piskótát. (Én 180 fokos, előmelegített sütőben 45-50 percig sütöttem.) Tűpróbával kell megnézni a közepét, ha ott jó, akkor meg van sülve.
A kihűlt tésztára lehet tenni egy cukormázat is: 15 dkg cukor 3 evőkanál citromlé, 3-4 evőkanál víz. Kuglófnak is jó, abban a kuglófformában, aminek a közepén nincs lyuk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott karfiol másképp » Hamburger másképp » Krumplipüré másképpen » Töltött karaj, másképpen
» Zebratorta 3. » Tiramisu másképp » Bundás kenyér másképpen » Sacher torta másképp
» Lángos kicsit másképp » Zserbó szelet másképp » Gombasaláta másképp » Székelykáposzta másképp
» Mákos guba másképp » Lekváros bukta másképp » Gnocci másképpen » Csirkepaprikás másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.