Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres burgonyapüré recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 nagy burgonya
1 közepes zellergumo
1-2 dl csirkealaplé/leveskockábol is lehet/
3 evőkanál vaj
1 dl tejszin habbá verve

őrölt fekete bors
szerecsendió

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegitjük,a burgonyákat több helyen villával megszurkáljuk,majd kb.1 órára a sütőbe tesszük,ezalatt teljesen megpuhulnak. Amikor kissé kihültek,meghámozzuk és krumplinyomon átnyomjuk. Amig a burgonya sül,a zellert meghámozzuk megmossuk, kockára vagdaljuk és annyi csirkealaplében,amennyi éppen ellepi,lassu tűzön puhára főzzük. Lecsöpögtetjük,és krumplinyomon átnyomjuk.Összekeverjük a burgonyával.Egy nagy lábasban átmelegitjük,közben belekeverjük a vajat meg a tejszinhabot.Sóval,borssal,szerecsendioval ízesítjük.Ha szükséges, kevés csirkealaplével hígíthatjuk.


A receptet beküldte: niko76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zelleres sertéssült » Zelleres spagetti » Tepsis sajtos burgonyapüré » Burgonyapürés szendvics
» Zelleres túrókrém » Burgonyapüré(apósom módra) » Zelleres palacsintafánk » Zelleres halsaláta
» Zelleres ráksaláta » Zelleres burgonyakrémleves » Burgonyapüré MACI módra » Zelleres zabpehelygolyó
» Diós-zelleres haltekercsek » Burgonyapüré-torta » Burgonyapürében sült tojás » Burgonyaleves(zelleres)



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.