Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres burgonyapürépüré recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg bugonya
20 dkg zellergumó
4 dl tej

30 g vaj
szerecsendió
1 cs.petr. zöld vagy zeller zöld

Elkészítés:
A zellert, és a krumplit meghámozzuk, megmossuk, és mindkettőt 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Felöntjük a hideg tejjel , ízlés szerint sózzuk, és fedő nélkül (erősen habzik, könnyen kifut a tej!), gyakran megkeverve 15-18 percig, vajpuhára főzzük – a leve teljesen elfő!
Krumplinyomón áttörjük a zeller-krumpli kevréket, hozzáadjuk a vajat, ízlés szerint sót és frissen reszelt szerecsendiót, végül habosra keverjük, és mélyebb tálba szedjük. Tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel vagy zellerzöldjével.

Sültek és rántott húsok kíváló körete.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-zelleres haltekercsek » Zelleres túrókrém » Zelleres zabpehelygolyó » Zelleres burgonyakrémleves
» Zelleres párolt pulykamell » Zelleres ráksaláta » Zelleres spagetti » Zelleres halsaláta
» Burgonyaleves(zelleres) » Zelleres burgonyapüré » Zelleres csirke » Zelleres palacsintafánk
» Zelleres sertéssült » Tonhalas-zelleres krém » Mustáros cukkini » Zöldséges sushi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.