Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres, savanyú lencseleves recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
25 dkg lencse
1 db zeller
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevel
1 ek tárkonyecet
2 fej hagyma

Elkészítés:
A lencsét 10 órán át áztatjuk, majd leszűrjük és másfélszer annyi vízben feltesszük főzni. Kb. 15 perc múlva 1 db friss zellert megtisztítunk, kettévágjuk, zöldjét apróra metéljük és a lencséhez keverjük. Beleteszünk 2 gerezd fokhagymát, 2 db babérlevelet és ízlés szerint ételízesítőt. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Kivesszük belőle a zellert, majd beleöntünk 1 ek tárkonyecetet. Tetszés szerint csöppnyi rántással sűríthetjük. 2 fej hagymát apró kockákra vágunk, és kevés olajon pirosra sütjük. A tányérokba kimert levesre szórjuk.

Tanácsok:
Makrobiotikus


A receptet beküldte: Antea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú marhamáj » Céklás savanyú káposzta » Savanyú máj pörköltágyon » Kannás savanyú télire
» Gomba savanyúság » Savanyú aprólékleves » Részeges lencseleves » Tartalmas lencseleves
» Zelleres sertéssült » Savanyú káposzta párolva » Vágott, vegyes savanyúság » Diós-zelleres haltekercsek
» Vegyes savanyúság télre » Édes-savanyú csirkemáj » Edes-savanyu pulykamell » Savanyú sertésragu leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.