Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbab saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg zöldbab
4-5 szem krumpli,
3-4 fehér hagyma
petrezselyem, kapor, só
A levéhez:
ecet, víz, édesítő olaj oliva vagy tökmag

Elkészítés:
A hagymákat megtisztítom , megmosom vékony szeletekre vágom, besózom állni hagyom. A zöldbabot átmosom megtisztítom összevágom, a krumplit megmosom, vékony csíkokra vágom, és a babbal megfőzöm sózom. Bő lében főzöm, mert ebből csinálom a levet.A készrefőtt babot leszűröm,a levet izesítem, ecet édesítő, kapor. Jénai tálba rétegezem a babot, a sózott fehérhagymát még van anyagunk, majd meglocsoljuk az olajjal, petrezselyemmel diszítem,és ráöntöm a levet.

Tanácsok:
Előző este készítem el , így az ízek jól összeérnek. Tehetünk bele koktél paradicsomot, így még finomabb. Sültek mellé kitünő nyári saláta.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cinóka52


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Darálthúsos zöldbab » Gyümölcsös céklasaláta » Sonkás jégsaláta » Zöldbab saláta 2
» Tejfölös nyári saláta. » Hideg töltött saláta » " Isteni" Tésztasaláta » Ananászos kukorica saláta
» Jégsaláta dresszinggel » Zöldfűszeres light saláta » Joghurtos padlizsánsaláta » Fogyi saláta
» Tabáni saláta » Pirított fokhagymás saláta » Rakott fincsi zöldbab » Alma – banán saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.