Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsó pörkölt recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
3-4 vöröshagyma
2-3gerezd foghagyma
egy késhegynyi pirospaprika
(esetleg pritaminpaprika szósz)
80dkg zöldborsó

Elkészítés:
Hagyományos módon pörkölt-alapot készítünk:
Az (oliva)olajban megdinsztelni a hagymát,foghagymát, bele kis pirospaprika.

Végül HÚS HELYETT :) kb. zsenge zöldborsót (lehet mirelit is, csak fiatal legyen).
Kis vízzel puhára pároljuk.

Tanácsok:
Nokedlivel és tejföllel, uborkasalátával tálaljuk!
(Így már nem diétás :)

Zöldborsó helyett elkészíthető répából, zöldbabból, cukkiniből, padlizsánból és brokkoliból is!

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: türkizszemű


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás-zöldborsós rizs » Galyasági őzpörkölt » Zöldborsós tészta » Csülökpörkölt bográcsban
» Pacalpörkölt kuktában » Tuniszi pörkölt » Patiszon pörkölt » Zöldborsókrémleves
» Savanyú máj pörköltágyon » Magyaros körömpörkölt » Gombapörkölt » Zöldborsókrém (vegan)
» Avasi pincepörkölt » Vaddisznó pörkölt. » Lencsepörkölt tarhonyával » Ürgepörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.