Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós- rizses burgonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
25 dgk újburgonya,
5 dkg jázminrizs,
25 dkg zsenge cukorborsó,
só, petrezselyem, vegeta, újhagyma,
olaj,
víz.

Elkészítés:
3-4 szál újhagymát a zöldjével együtt karikákra vágunk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Felöntjük 5 deci vízzel, sóval és 1 tk. vegetával fűszerezzük. Beleszórunk 5 dkg mosott jázminrizst, 25 dkg zsenge cukorborsót, valamint 25 dkg kockákra vágott újburgonyát. Egyszer jól megkeverjük, aztán félig lefedve, lassú tűzön készre főzzük. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, majd óvatosan megkeverjük (csak a végén), és lefedve még 10 percig hagyjuk a rizst duzzadni. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses csokoládé » Hercegnő burgonya ♥ » Sajtos sült burgonya » Burgonyában sült füge
» Zöldborsós rizses csirke » Pazar burgonya » Burgonyás zöldbab » Spenótos burgonyafőzelék
» Parmezános burgonyapogácsa » Zöldséges rizses hús » Magyaros burgonyaleves » Gombás burgonya
» Ropogós burgonya szeletek » Rácos burgonya » Rizses finom torta » Busa burgonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.