Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós csirkecsíkok recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 bögre barnarizs (2, 5 dl-es bögre)
5 dl víz
2 ek olívaolaj
1 db póréhagyma (zöld része )
8 dkg zöldborsó (mirelit)
10 dkg csirkemell filé
2 ek petrezselyem (friss)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kk szerecsendió (őrölt)
2 dl főzőtejszín (zsírszegény)

Elkészítés:
A barna rizst megpirítjuk egy kevés olívaolajon, sózzuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, és 10-12 perc alatt puhára pároljuk.
Ezalatt elkészítjük a tejszínes csirkét.
A mirelit zöldborsót forrásban lévő, sós vízbe tesszük, majd forrástól számítva, 1-2 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, majd hideg vízbe tesszük (hogy üde zöld és roppanós maradjon).
A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, majd egy kevés olívaolajon megpároljuk a felcsíkozott csirkemellel együtt egészen a hús fehéredéséig.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, és felöntjük a tejszínnel.
Még egy pár percig hagyjuk rotyogni, majd hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet.
Összeforgatjuk, és már tálalható is!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke zöldborsós szószban » Zöldborsós zúzapörkölt » Ketchup-os zöldborsos husi » Zöldborsós zöldségkrém
» Zöldborsós csirkemell » Fűszeres, zöldborsós rizs » Zöldborsós vadkacsaragu » Zöldborsós-rizses borjú
» Zöldborsós csirkeragu » Zöldborsós szűzérmék » Zöldborsos makaróni » Zöldborsós pulykamell
» Zőldborsós párizsiszelet » Zöldborsós rudak » Zöldborsós tojásragu » Zöldborsós karajszeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.