Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós gombapörkölt bográcsban recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
20 dkg tisztított zöldborsó, 10 dkg zöldpaprika, 1 nagy szem paradicsom, 30 dkg erdei gomba (sárga rókagomba, lila pereszke, vargánya, tinóru,rizike, de lehet más ehető erdei gomba is), disznózsír vagy olaj, 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika, 1 kiskanál kömény, őrölt fekete bors, só.

Elkészítés:
A felmelegített zsiradékon megfuttatjuk a köményt, az apróra vágott vöröshagymát és a zöldpaprikát, majd üvegesre pároljuk. Beletesszük a cikkere vágott gombát, mellyel tovább pirítjuk. Ha elfőtt a leve, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, de öntünk alá egy kevés vizet, hogy le ne égjen. Ezután következik a zöldborsó, majd sózzuk, és beletesszük a felvágott paradicsomot is. Kevés vizet adunk hozzá, és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha kész, ízlés szerint borsozzuk, vagy utánaízesítjük. Tehetünk bele tejfölt, de úgy megint egy egészen más, szintén ízletes ételt kapunk. Galuskával, vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájas zöldborsós hús » Zöldborsós vadkacsaragu » Zöldborsós szűzérmék » Sörgulyás bográcsban
» Zöldborsós apróhús » Zöldborsós gombaragu » Zöldborsós szelet » Sajtos-zöldborsós ropogós
» Zöldborsós metélt » Zöldborsós csirkeragu » Zöldborsós rizses csirke » Zöldborsós köles
» Vadraguleves bográcsban » Zöldborsós tojás » Csülkös gulyás bográcsban » Babgulyás bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.