Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós-gombás malacpörkölt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg malachús /csont nélküli/
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
2 ág rozmaring
20 dkg csiperkegomba
30 dkg zöldborsó(friss)
1/2 cs.petrezselyemzöld
só,bors,pirospaprika,

Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk.Hagymát felaprítjuk minnél apróbra,ugyanígy járunk el a paradicsommal és a paprikával is.A húst 2x2 cm-es kockára vágjuk.Edényben,de bográcsban még finomabb lesz,-zsírjára pirítjuk a szalonnát,hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk.Beledobjuk a malachúst,és fehéredésig sütjük.Sózzuk,borsozzuk,pirospaprikával és rozmaringgal ízesítjük.Rátesszük a paradicsomot és a paprikát és megkeverjük.Lassú tűzön,néha megkverve de inkább rázogatva puhára pároljuk.
Közben a gombát megtisztítjuk,cikkekre vágjuk.Ha a hús már majdnem teljesen puha hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót.Készre főzzük,tálalás előtt meghintjük a petrezselyemmel.Köret lehet rizs,főtt burgonya,nokedli,ki melyiket szereti pörkölthöz.

Tanácsok:
Friss zöldborsóval az igazi.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: roxford


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rokfortos sült burgonya » Tejfölös lecsó » Csicsókás sült tök » Erdei gomba székelyesen
» Sóska télire » Zöldpörkölt » Currys sárgarépa » Töltött káposztafej sajttal.
» Csibike zöldséges spagettije » Rántott brokkoli » Flambírozott dinnyenyárs » Pajzán zöldborsó
» Karfiol - fehérborral » Párolt zőldség » Krokett gombás karfiolból » Brokkolis-gombás tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.