Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós-rizses borjú recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg hús
1 fej vöröshagyma
1 kg zöldborsó
25 dkg rizs
zsiradék
petrezselyem


Elkészítés:
A hagymát kockákra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, majd beletesszük a kockákra vágott húst és pár percig pirítjukj, majd vízzel felengedni és félig puhára párolni. A rizst megfuttatjuk zsiradékon, 3-szoros mennyiségű vízzel felengedni és összekeverni a hússal. Megsózni és csendesen főzöni fedő alatt, amíg a rizs is és a hús is egészen megpuhul, ekkor kell hozzáadni az előzőleg zsiradékon megpárolt zöldborsót. Tálaláskor megszórni petrezselyemmel.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ízletes borjúmáj » Borjú marsala » Tárkonyos borjúragu leves » Francia borjúborda
» Fűszeres borjúszeletek » Borjúpecsenye tökraguval » Vajas borjúgaluska » Gombás borjúnyelv
» Fasírt borjúból » Borjúsült római tálban » Boros borjúfalatok » Borjúhúsos-bableves
» Sajttal töltött borjúrolád » Borjúpörkölt » Fűszeres borjúcsülök » Borjújava dubarry-módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.