Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg spagetti
5 dkg szalonna
50 dkg mirelit zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma

a tetejére 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük.
A pörctől leszűrt szalonnazsírból a tál kikenéséhez egy evőkanálnyit félreteszünk, a maradékon pedig az apróra vágott vöröshagymát sárgára pirítjuk, majd a zöldborsót hozzáadjuk, és egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Közben a spagettit lobogva forró sós vízben kifőzzük, leöblítjük és egy, a maradék szalonnazsírral kikent tűzálló tálba borítjuk.
Végül a párolt borsóval jól átforgatjuk, a reszelt sajttal megszórjuk és forró sütőben addig sütjük, míg tetején a reszelt sajt olvadni nem kezd.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós rudak » Csípős spagetti 2. » Zöldborsós nokedli » Spagetti brokkolival
» Túrós spagettiropogós » Zöldborsós karajszeletek » Spagetti gyömbérmártással » Császárspagetti
» Zöldborsós csirkeragu » Magyaros rakott spagetti » Padlizsános spagetti » Baconos zöldborsós tészta
» Spagetti magyarosan » Kukoricás-zöldborsós rizs » Parmezános-diós spagetti » Zöldborsós vadkacsaragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.