Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós szűzérmék recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg Zöldborsó
jó maréknyi friss menta
1 db lime
fél deci dióolaj
250 gr tarhonya
1 fej hagyma
500 ml húsleves koncentrátum
csipetnyi őrölt pirospaprika
Sertésszűz egyben
evőkanálnyi őrölt bors
evőkanálnyi kakukkfű
40 gr Vaj

Elkészítés:
Friss mentát, egy jó maréknyit, apróra vágtam és egy tálkában dióolajjal és lime-al összekevertem.
A zöldborsót, tekintettel arra, hogy igen zsenge jószág, nem blansíroztam, hanem kevés vajon megfuttattam és azon félig roppanósan belekevertem a mentás készítménybe, hagytam összeérni őket. A házias tarhonyát kevéske olivaolajon megperzseltem, hogy kissé gyöngyözzön, majd egy csipetnyi pirospaprikát szórtam bele, a színe miatt, majd jóféle húsleves koncentrátummal felöntöttem és belevetettem egy fej hagymát is négybe vágva, sóztam. Először fedő alatt pároltam, majd fedő nélkül, nem teljesen, de elfőztem a levét, hogy a végén amolyan rizottós állagú maradjon. Korábban egy kb. 30 cm hosszú sertésszüzet durvára őrölt borsba és kakukkfűbe hengergettem és egy kevéske dióolajjal meglocsoltam és állni hagytam 10 percig. A sütőt előmelegítettem 180 fokra, majd egy serpenyőben kevéske olajat, néhány cseppnyit felhevítettem,
és amikor szinte füstölgött belevetettem a szüzet. Hagytam, hogy erősen megpörkölődjön, a bors, kakukkfű keverék szinte ráégett. Áttettem egy hőálló kerámia tálba és egy kevéske húslevet
löttyintettem rá és négy fél dominó nagyságú vajat is rátettem, úgy tettem be az előmelegített sütőbe. Kb. 10 percet tartottam bent, majd hagytam egy kissé kihűlni, megnyugodni. Aránylag vékony szeletekre vágtam. A mentás zöldborsót elhelyeztem a tányéron és arra tettem a sertésérméket, meglocsoltam mérsékelten a pecsenye levével is és mellé tálaltam a tarhonyát. Valójában az tetszett meg, hogy a szabálytalan alakú tarhonya szemek és a zöldborsó golyók miközben formailag közel esnek egymáshoz,
ízben is jól egészítik ki egymást, különösen az omlós, enyhén rózsaszín sertésérmék társaságában.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás szűzérmék » Zöldborsós pulykatokány » Zöldborsós gombaleves » Zöldborsós metélt
» Zöldborsós tojás » Kukoricás-zöldborsós rizs » Zöldborsós pulykaraguleves » Zöldborsós zöldségkrém
» Zöldborsós-mandulás rizs » Zöldborsós rizs » .Zöldborsós gombapörkölt » Zöldborsós csirkemáj
» Zöldborsós nokedli » Ropogós szűzérmék » Zöldborsós pulykamell ragu » Zöldborsós tészta




Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.