Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsóval töltött burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 üveg zöldborsó
5 dkg sonka
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
1 dl tej
1 cs.petrezselyem

cukor
törött bors

Elkészítés:
A burgonyát héjában,sós vízben megfőzzük,meghámozzuk és közepét kivájjuk.A zöldborsót lecsurgatva elkeverjük 2 evőkanál reszelt sajttal az apróra vágott sonkával egy kanálka vajjal,vágott zöldpetrezselyemmel,sózzuk borsozzuk és egy nagyon pici cukorral ízesítjük.
A kivájt burgonyákat ezzel a töltelékkel töltjük meg,kikent tűzálló tálba rakjuk,közé rakjuk a kivájt burgonyaforgácsokat.Meglocsoljuk egy kevés borsólével és tejjel.Sózzuk ,vajdarabkákat morzsolunk rá,majd addig sütjük míg a teteje kissé megpirul.Reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött gombakosárkák » Karfiolos rakott burgonya » Töltött pulykatekercsek » Csirkemájjal töltött karaj
» Csokis burgonyatorta » Gombás töltött tök » Rakott karaj burgonyával » Sült, töltött padlizsán
» Könnyű rakott burgonya » Galyasági töltött tojás » Burgonyás rántotta » Borsos burgonyafőzelék
» Burgonya fóliában » Cukkinis burgonyagratin » Burgonya chips » Töltött csirkecomb sajtal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.