Tutireceptek.hu fejléc

Zöldkagylós-zöldséges rákragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 főre
12 db zöldkagyló
24 db 10/20-as friss királyrák farok
10 dkg shiitake gomba
2 kaliforniai paprika (piros és sárga)
4 szál angol zeller
1 kis fej brokkoli
15 dkg mungóbab csíra
1 kisebb darab gyömbér
4 gerezd fokhagyma
3 közepes fej mogyoróhagyma
1 szál póréhagyma
2 dl szójaszósz
fél dl osztrigaszósz
chiliolaj
dióolaj
szezámolaj

bors
MSG (nátrium-glutamát)

Elkészítés:
1. A WOK-ot felforrósítjuk, és belelocsolunk 3 ek dióolajat.
2. A megtisztított zöldkagylót héjával lefelé beletesszük, és 5 percig sütjük, majd félretesszük.
3. Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk 3 ek olívaolajat.
4. Beledobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a megtisztított rákokat, majd addig sütjük őket, míg teljesen rózsaszínűek lesznek (kb. 5-6 perc), majd ezeket is félretesszük.
5. Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk a 3 ek dió-, és szezámolajat és 1 mk chiliolajat.
6. A paprikákat és a zellert, pórét és a mogyoróhagymákat vékonyan felcsíkozzuk (zsülienre vágjuk), és a forró olajba dobjuk.
7. Hozzáadjuk a virágaira szedett brokkolit, a babcsírát és a shitake gombát.
8. Belereszeljük a megtisztított gyömbérdarabot.
9. 6-7 percig nagy lángon pároljuk.
10. Összekeverjük a szójaszószt és az osztrigaszószt, majd a zöldségekhez adjuk. Továbbfőzzük 1 percig, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat.
11. Sóval, frissen őrölt borssal és 1 kk MSG-vel ízesítjük (a szójaszósz sós, csak óvatosan!!!)
12. 2 percig forraljuk, majd 3 percig letakarva állni hagyjuk.
13. Hosszúszemű jázmin rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ázsiai sült tészta » Töltött káposzta tejföllel » Nokedlis csirke » Rántott-töltött kelkáposzta
» Csirkehúsos tészta spenóttal » Füstölt sajtos tepsiskrumpli » Tojás tálon, vesével » Bratkartoffeln mit Rührei
» Rakottburgonya » Sajtos rántott csirkemáj » Zöldséges-húsos ragu » Tárkonyos kocsonya
» Sztrapacska 2. » Magyaros húsos tekercs » Üzbég bárány piláf » Mazsolás-diós káposztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.